Інтернет-магазин посуду та товарів для дому
Наші
телефони
Графік
роботи
10:00 - 19:00
Пн-Пт
Які бувають сковорідки

Яку сковорідку вибрати - на що звернути увагу?

 

Вибираючи сковорідку варто визначитись з наступними параметрами:призначення її, сировина, з якої вона була виготовлена, тип покриття, розмір.

В асортименті магазину vdi.com.ua ви знайдете сковорідки, які можна розділити на кілька груп.

Сковорідка з мармуровим покриттям Merlot

Типи сковорідок за їх функціональністю

Універсальна сковорідка

Кожне помешкання  потребує сковорідку, яка використовується для більшості приготування їжі. Найкращий варіант - це сковорідка з високими бортами, в якій можна одинаково як смажити, так і тушкувати страви. Відмінним прикладом універсальної сковорідки є гранітна сковорідка Florina Granite. Вона буває різних діаметрів :  20 см, 24 см, 26 см, 28 см, так що кожен знайде собі свій. Гранітне покриття запобігає прилипанню їжі до сковорідки при готуванню ваших улюблених страв. А також дає можливість готувати їх з невеликою кількістю жиру. Зручна бакелітова ручка не нагрівається завдяки технології Soft Touch, Важливою перевагою є можливість використання даної сковорідки на усіх типах плит в т.ч. газових та індукційних. Алюміній, з якого виготовлено сковорідку, добре проводить тепло, завдяки чому вона нагрівається однаково на кожному см дна.

 

Сковорідка -гриль

Альтернативою звичайному смаженню є смаження на грилі. Ви можете приготувати страви гриль на вулиці, вдома на електричному грилі, а також у спеціально розробленій сковорідці. Її дно призначене для приготування на грилі овочів, фруктів, м’яса або риби з використанням невеликої кількості жиру для зменшення калорійності страв та збереження природного смаку. Велика сковорідка -гриль стане в нагоді при приготуванні страв на грилі для кількох людей. Ребристе дно з кам'яним покриттям запобігає прилипанню їжі до дна. Більш того, вони залишають привабливі, характерні смуги від гриля.  Ребристе дно має ще одну перевагу: завдяки ребристій поверхні надлишки жиру стікають на дно, тому страва не вбирає стільки жиру, як на традиційній сковороді. Сковорідка-гриль Florina Aqura 28 см виготовлена ​​з високоякісного алюмінію, а ручка-з нержавіючої сталі. Використання високоякісних матеріалів дозволить вам насолоджуватися нею протягом багатьох років.

 

Сковорідка для риби

Коли ми говоримо про гриль, то маємо на увазі також рибу! Звичайно, ми можемо легко приготувати рибу на квадратній сковороді-гриль, але для цього варто розділити рибу на шматки. А сковорода для риби подібна до сковорідки-гриль, але має овальну форму для смаження цілої риби. Така сковорідка дозволяє готувати цілу велику рибу! Овальна сковорода, як і попередні, виготовлена з кованого алюмінію, покрита антипригарним покриттям. Сковорідка нагрівається рівномірно, тому риба чудово приготується і має смак так само, як на традиційному грилі.

 

Сковорідка для яєць

Сковорідка спеціального призначення має заглиблення в основі дна для приготування смажених яєць, тістечок або оладок. Підходить тим, хто хоче мати сковорідки на всі випадки життя.

 

Сковорідка для млинців

Млинці - улюблена страва дітей. Що ж потрібно щоб приготувати ідеальний млинець?

Алюмінієва сковорідка для млинців Florina Sandy 25 см має дуже низькі краї, виготовлена з кованого алюмінію, вона добре проводить тепло, завдяки чому швидко і рівномірно нагрівається. Вкрита 3-шарами антипригарного кварцевого покриття, сковорідка надзвичайно стійка до прилипання продуктів. Ви можете приготувати великі і тонкі млинці, які матимуть чудовий смак. Іншою сковорідкою для млинців є сковорідка Florina Bono 25 см, яка відрізняється типом антипригарного покриття. В даній серії Bono використано мармурове антипригарне покриття, яке надзвичайно стійке та дозволяє смажити  ваші улюблені млинці з меншою кількістю жиру.

 

Сковорідки відрізняються між собою також за матеріалом та типом внутрішнього покриття

 

Алюмінієві сковорідки

Ці сковорідки легкі і відмінно проводять тепло. Вони дуже швидко і рівномірно нагріваються. Ось чому вони ідеально підходять для смаження м’яса, риби та морепродуктів. Сковорідка з гранітним покриттям Florina Salva 24 см –  ідеальна для смаження та тушкування багатьох страв завдяки високим бортам в 7 см. Ця сковорідка підходить для будьяких типів плит в т.ч .індукційних. Висота бортів 7 см дає можливість потушкувати улюблене м`ясо чи овочі для всієї родини. Виготовлена з алюмінію, стійка до деформації та іржі. Вона швидко і рівномірно нагрівається, завдяки чому приготування смаженої їжі в панірувальних сухарях, таких як свинні відбивні, філе риби або шматочки кабачків чи баклажанів, відбувається рівномірно . А сама страва апетитно підрум’янюється. Антипригарне покриття означає, що смаження може відбуватися з невеликою кількістю жиру, що позитивно відображається на калорійності страв. Безсумнівною перевагою є ручка сковорідки, спроектована так, що вона не нагрівається. Інший тип алюмінієвої сковорідки - це сковорідка з мармуровим покриттям Florina Bono. Що її вирізняє? Це сковорідка, яка більш стійка до зносу, ніж інші сковорідки на ринку цієї категорії. Інноваційна сковорідка Florina Bono має 5-шарове мармурове антипригарне покриття, завдяки якому ви можете смажити з мінімальною кількістю жиру, а страви, які ви готуєте в ній, будуть ідеально обсмажені незалежно від того, на яку частину сковорідки ви їх кладете. Рівномірне смаження забезпечує дно, яке нагрівається точно так само в кожній частині.

 

Сталева сковорідка

На сьогоднішній день найбільш міцна сковорідка, доступна на ринку ЇЇ можна мити в посудомийній машині, це типова класика кухні. Однак використання її в повсякденні може викликати головний біль у недосвідчених кулінарів. Без попередньої підготовки інгредієнти будуть прилипати до неї. Варто дотримуватися кількох порад, і надзвичайно міцна сковорода прослужить набагато довше, ніж інші. Загартовування сталевої сковорідки - це перший і дуже важливий крок, який потрібно зробити, щоб не відмовлятися від неї з самого початку. Доведіть склянку води з картопляним лушпинням у сковороді до кипіння і варіть 15 хвилин. Потім вилийте вміст, промийте сковороду, витріть насухо, налийте тонким шаром олії і обсмажте. Належне виконання цих вказівок, допоможе запобігти прилипанню інгредієнтів до дна під час приготування ваших кулінарних шедеврів. Пам’ятайте, що чим старіша сталева сковорідка, тим краще і менше проблем при смаженні. Для смаження потрібно трохи більше жиру, ніж для сковорідки з антипригарним покриттям.

 

Чавунна сковорідка

Коли ви купуєте таку сковорідку, це вибір на багато років. Адже це надзвичайно міцний і довговічний матеріал. Він дуже добре проводить тепло і довго зберігає високу температуру. Але вироби з чавуну потребують особливого догляду та певних процедур для першого загартування сковороди.

 

Мідна сковорідка

Окрім того, що вони чудові на кухні, вони також можуть стати унікальною прикрасою завдяки своєму незвичайному кольору. Професіонали люблять їх, тому що вони миттєво нагріваються і охолоджуються. Тим не менш, вони також мають свої недоліки. Мідь не стійка до кислот, що містяться в продуктах харчування, тому ви не будете використовувати її у всіх типах страв.

 

Титанова сковорідка

Такі сковорідки надзвичайно стійкі до стирання та механічних пошкоджень. Крім великих переваг, основним недоліком є ​​їх надмірно висока ціна. Ви можете смажити їх без жиру, наприклад, використовуючи мінімальну кількість води. Приготовлені таким чином страви зберігають свій природний смак та аромат.

 

Типи сковорідок - за видами внутрішнього покриття:

 

Тефлонова сковорідка

Одне з найпопулярніших покриттів останніх десятиліть. Здавалось, тефлон пережив свій розквіт і відходить у минуле, Але ,на справді, це покриття щоразу оновлюється та покращується та вдосконалюється.  Тому сковорідки з тефлоновим покриттям. все ще досить популярні серед покупців. Це покриття є міцним матеріалом, але все ж його можна подряпати та пошкодити. Щоб насолоджуватися такою сковорідкою якомога довше, не мийте її в посудомийній машині, не чистіть її та не використовуйте металеві столові прибори під час смаження. Подряпана поверхня втрачає свої антипригарні властивості. Решта антипригарні поверхні більш стійкі до механічних пошкоджень. Давайте поглянемо на одну з сковорідок із покриттям Teflon Classic ™. Сковорідка з антипригарним покриттям Florina Zuza - це пропозиція як для любителів домашньої кухні, так і для професіоналів. Завдяки використанню стінок висотою 5 см посуд ідеально підходить для швидкого смаження овочів або повільного тушкування м’яса. Сковорода Zuza діаметром 26 см - пропозиція як для любителів домашньої кухні, так і для професіоналів. Завдяки використанню стінок висотою 5 мм блюдо ідеально підходить як для швидкого смаження овочів, так і повільного тушкування м’яса. Вона ретельно розподіляє тепло і постійно підтримує потрібну температуру. Усередині сковорідки використовується оригінальне покриття Teflon Classic ™, яке запобігає прилипанню продуктів до дна - навіть при використанні мінімальної кількості жиру під час смаження.

Також ще однією перевагою є матеріал ручки, що не нагрівається - бакеліт. Ручку зручно тримати в руці, що підвищує комфорт використання. Сковорода Zuza - відмінний вибір для користувачів газових, електричних, керамічних та індукційних плит.

Тефлонові сковорідки – також хороший вибір для людей на дієті, завдяки можливості приготування їжі з мінімальною кількістю жиру,  калорійність страви зводиться до мінімуму.

 

Cковорідки з керамічним, мармуровим та гранітним покриттям

Зараз це все більш популярний продукт. Перевагою цих покриттів є стійкість до подряпин. Вони нагріваються рівномірно і передають це тепло продуктам, що добре для навколишнього середовища завдяки меншому споживанню енергії. Ваш гаманець буде Вам вдячний за це. Сковорідка з гранітним покриттям Florina Granite 26 см чи сковорідка з мармуровим покриттям Florina Bono 26 см - це сковорідки з товстим дном, завдяки меншому використанню олії, зроблять приготовлені страви менш калорійними, а їх смак буде просто приголомшливий. Можна використувати для усіх типів плит в т.ч.  індукційних. Не підходять для миття в посудомийній машині. В принципі, будь-яку сковорідку, про яку ми хочемо максимально подбати, не слід мити в посудомийній машині. Занадто інвазивний спосіб миття посудомийних машин руйнує покриття сковорідки. Єдиний тип сковорідки, яку можна легко мити в посудомийній машині, - це сковорідка з нержавіючої сталі, де покриття - з матової сталі, без граніту, тефлону, кераміки тощо.

 

Покриття з каменю

У сковорідці з таким покриттям ви не тільки швидко приготуєте корисні страви для рідних та друзів, але й не будете  мати клопоту з її очищенням. Сковорідка Aqura 28 см забезпечить бездоганне смаження улюбленого стейку, а антипригарна поверхня такої сковорідки дозволить використовувати мінімальну кількість жиру! Надзвичайно міцне і стійке кам`яне антипригарне покриття дозволяє користуватися такою сковорідкою довгі роки!

 

Дешевше в наборі!

У нашому магазині ви також знайдете набори сковорідок, які дешевші, ніж якщо б ви купували їх окремо. Це дуже вигідна покупка. Можливо, ви облаштовуєте нову кухню, або ж ваша сковорідка вже потребує заміни? Запасіться новими міцними сковорідками, які прослужать вам довгі роки. У наборі ви знайдете сковорідки, такі як антипригарна сковорідка Florina Sandy 2в1, в якій є 2 сковорідки діаметром  24 і 28 см. Ці сковорідки відрізняються багатошаровим дном, внутрішнім кварцевим антипригарним покриттям і силіконовим покриттям на зовнішній стороні сковорідки. Цікавою пропозицією є також набір із сковорідки Florina Marten та скляної термостійкої кришки.

 

Коментарі

Написати коментар